DIY: Neceser handmade


L'altre dia em comentava la meva mare que no sabia d'on havia tret jo aquest amor per les manualitats. Automàticament em va venir al cap la meva iaia Pilar que era modista i em va fer una disfressa de pallasso més que perfecta, fins i tot la peluca em va dissenyar! Farà ja dos anys que vaig descobrir l'art de fer segells quan tenia el blog Lo Cupcake, i en vaig fer alguns. Fa una setmana estava reordenant tota la lleixa de props i vaig descobrir una capseta que hi posava "kit carvado de sellos" i em va tornar a picar el cuquet. I què millor que aquestes dates per si voleu fer un detallet personalitzat i handmade? I ja teniu un regalet per reis!Doncs us passo dos tutorials en un. Com fer un segell i com decorar un necesser. 

 QUÈ ENS FA FALTA?

 - Gubies i el mànec. No cal que en tingueu tantes, amb una fina i una gruixuda és suficient per a començar. De fet, amb una fina podeu fer-ho tot, trigant més. 
- Planxa de vinil per a carvar. Si per començar no us voleu gastar molt, podeu usar gomes de borrar de tota la vida. 
- Tintes: que sigui aptes per paper i per tela (si és que ho voleu usar amb tela, com és el cas) 
- Paper vegetal 
- Llapis 
- Necesser o el que vulguem estampar. 
- Dibuix del que volem estampar impres. Si teniu molta traça ho podeu dibuixar directament sobre el paper vegetal. 

PASSOS 
1. Calcar el dibuix al paper vegetal. 

2. Fer la transferència del dibuix a la planxa de vinil, prement amb l'extrem del llapis. 

3. Amb la gubia més fina fem els contorns del dibuix, intentant fer una pressió constant. 

4. Amb la gubia gruixuda buidem la resta del la planxa de vinil, per a que ens quedi només el dibuix que em fet. 

5. Abans de donar-ho per acabat recomano fer una prova en un full. Si us hi fixeu, al de la dreta no queda ben delimitat la part central. Amb això ens anem guiant per a deixar-ho perfecte. 

6. Estampem el necesser, tenint una mica en compta la distribució, segons la mida del segell que hem fet. 
ON HO COMPRO? 
- El kit de fa uns anys no recordo on. El d'ara el vaig comprar a Fàbrica de texturas
- Els necessers són de madewithlof 

CONSELLS: 
- Comenceu per un dibuix fàcil, sinó us frustareu. Agafeu pràctica amb el contorns i després ja complicareu els dibuixos. 
- Vigileu amb l'estil que feu, intenteu no sobrecarregar. Quan ja tens pràctica, vols posar moltes coses al mateix disseny i t'emociones i al final queda insufrible tot. 
- Vigileu amb l'efecte mirall. Amb aquest disseny no, però quan escriviu un nom per exemple, al passar-ho del paper vegetal a la goma, quedarà escrit al revés. 
- Com tot, és qüestió de molta pràctica. 
- Tallem la planxa que ens sobra. A mi m'agrada deixar un dit per cada extrem. És el mínim però és per aprofitar més la planxa. 
- En alguns kits en ve una fusta per enganxar el segell. Si n'heu fet un que us encanta, és una obra d'art i voleu conservar, val la pena. 





  1. El otro día me comentaba mi madre que no sabía de dónde había sacado yo este amor por las manualidades. Automáticamente me vino a la cabeza mi abuela Pilar que era modista y me hizo un disfraz de payaso más que perfecta, incluso la peluca me diseñó! Hará ya dos años que descubrí el arte de hacer sellos, cuando tenía el blog El Cupcake, e hice algunos. Hace una semana estaba reordenando toda la repisa de props y descubrí una cajita que ponía "kit carvado de sellos" y me volvió a picar el gusanillo. Y qué mejor que estas fechas por si deseáis hacer un detallito personalizado y handmade? Y ya tiene un regalito para reyes! Pues os paso dos tutoriales en uno. Cómo hacer un sello y como decorar un neceser. 
  2.  
  3.  QUÉ NOS HACE FALTA? 
  4. - Gubia y el mango. No es necesario que tengáis tantas, con una fina y una gruesa es suficiente para empezar. De hecho, con una fina se puede hacerlo todo, tardando un poco más, eso sí. 
  5. - Plancha de vinilo para Carver. Si para empezar no desea gastar mucho, puede usar gomas de borrar de toda la vida. 
  6. - Tintas: que sean aptas para papel y para tela (si es que lo quiere usar con tela, como es el caso)
  7.  - Papel vegetal 
  8. - Lápiz 
  9.  - Neceser o lo que queramos estampar. 
  10. - Dibujo de lo que queremos estampar impreso. Si tenéis mucha habilidad lo podéis dibujar directamente sobre el papel vegetal. 
  11.  
  12. PASOS 
  13. 1. Calcar el dibujo al papel vegetal. 
  14. 2. Hacer la transferencia del dibujo a la plancha de vinilo, pulsando con el extremo del lápiz. 
  15. 3. Con la gubia más fina hacemos los contornos del dibujo, intentando hacer una presión constante. 
  16. 4. Con la gubia gruesa vaciamos el resto de la plancha de vinilo, para que nos quede sólo el dibujo que habéis hecho. 
  17. 5. Antes de dar por terminado recomiendo hacer una prueba del sello en una hoja. Si os fijáis, el de la derecha no queda bien delimitado la parte central. Con esto nos vamos guiando para dejarlo perfecto. 6. Estampamos el neceser, teniendo un poco en cuenta la distribución y según el tamaño del sello que hemos hecho.
  18.  
  19.  DONDE LO COMPRO?
  20.  - El kit de hace unos años no recuerdo dónde. El de ahora lo compré en Fábrica de texturas.
  21.  - Los neceseres son de madewithlof 
  22.  
  23. CONSEJOS
  24. - Es mejor empezar por un dibujo fácil, sino nos frustramos. Cogemos práctica con los contornos y luego ya complicamos los dibujos. 
  25. - Cuidado con el estilo que se haga, intentamos no sobrecargar. Cuando ya tienes práctica, quieres poner muchas cosas en el mismo diseño y te emocionas y al final queda insufrible todo. 
  26. - Cuidado con el efecto espejo. Con este diseño no, pero al escribir un nombre por ejemplo, al pasarlo del papel vegetal a la goma, quedará escrito al revés. 
  27. - Como todo, es cuestión de mucha práctica. 
  28. - Cortamos la plancha que nos sobra. A mi me gusta dejar un dedo por cada extremo. Es lo mínimo pero es para aprovechar más la plancha.
  29. - En algunos kits viene una madera para pegar el sello. Si habéis hecho uno que os encanta, es una obra de arte y deseáis conservar, vale la pena.

Comentarios

Publicar un comentario