Cómo organizar una fiesta


Arrel del post de la setmana passada vaig rebre consultes preguntant-me coses sobre l'organització de la taula dolç, que potser és el que, a priori, més preocupa. Així que he decidit publicar aquest post en el que explico tots els detalls que heu de tenir en compte a l'hora de fer la taula dolça i quan heu de començar a engegar-ho tot.
PRESUPOST: Abans que res, heu de calcular el què us voleu/podeu gastar i ho heu de fer per dos motius. En primer lloc, per no excedir-vos i que el pressupost familiar pateixi per culpa d'això i en segon lloc, per evitar lamentacions, per haver fet un planning que després heu de refer per culpa del pressupost. Un cop ho tingueu clar, és el moment de començar.
 ELS GUSTOS DEL NEN: Per molt que a nosaltres ens agradi un color o temàtica hem de pensar en els seus gustos. Evidentment quan és tant petit fem el que volem però si és més gran, ho hem de tenir en compte i no caure amb la temptació.
TEMÀTICA I COMPOSICIÓ CROMÀTICA: Podem fer taules dolces amb o sense temàtica però mai mai sense composició cromàtica. No hi ha res més lleig que una taula dolça amb diferents colors sense cap relació entre ells i que provoquen sensació de caos. He fet taules dolçes combinant el color salmó i daurat i ha quedat espectacular. Però amb nens, sol haver-hi una temàtica associada, i llavors hem de vigilar doblement. En el cas del cumple del meu fill, tenia clar que a part de la temàtica de dinosaures, els colors serien marró i verd., de manera que tot queda amb una certa harmonia.
QUAN HE DE COMENÇAR? Jo vaig començar a mirar possibles temàtiques per la taula dolça, un mes abans. Si, un mes. N'he après a força d'haver de córrer i improvisar a última hora. Penseu que depèn on compreu trigaran en servir el material, per exemple, el globus de dinosaure de My Little Day va trigar força en arribar. Penseu que és força feina trobar els gots, estovalles, plats i altres coses que conjuntin i quedin bé. També cal fer-ho amb temps perquè a vegades el producte no és com ens esperàvem (gots més petits del que imàginàvem, culleres massa grans..) i hem de tenir temps de canviar-lo per un altre. L'objectiu és guanyar la major part de temps per a que els dies previs, només haguem de fornejar. Per això, en moltes ocasions també deixo la beguda comprada casi un mes abans i una preocupació menys. Un cop decidida la temàtica, com organitzarem, si ho fem a casa o a l'exterior, la taula que utilitzarem i tot el que hem dit, ja podem descansar fins una setmana abans de l'event. Aquí jo començo a cuinar tot allò que pugui congelar: layer cakes, pastís de poma, bundt cakes, el pa de pessic "marmolat"... Fornegem, emboliquem amb paper film i cap al congelador. Els layer cakes congelo el pa de pessic per separat, sense decorar ni muntar el pastis. Sé que es poden congelar els cupcakes (sense topping) però no sabia com quedarien les capsules i no em vaig voler arriscar. I començo a fer totes les decoracions amb fondant (en aquest cas, els dinosaures petits dels cupcakes i els grans del layer cake) i les guardo a una safata coberta amb paper film perquè no acumulin pols.
FORNEJAT: Quan una setmana abans o quatre dies abans comenceu a cuinar per congelar, també us recomano establir un ordre. Jo el dia abans m'asseguro tenir tots els ingredients i després apunto en una llibreta l'ordre que seguiré al dia següent de manera que s'optimitza molt millor el temps. Per exemple, el bundt cake de carbassa i formatge, té un temps de fornejat de 70-90 minuts per tant, sabia que el forn em quedava inutilitzat durant aquest temps. Em vaig proposar fer-lo a primera hora, de manera que jo estic fresca, i durant aquest temps vaig tenir temps de fer les natilles, la mousse de xocolata i la massa del layer cake. O mentre fornejo el layer cake, preparo la massa de les galetes. Només amb aquestes senzilles planificacions, guanyareu molt temps. 

EL DIA ABANS: El gran dia abans i el més estressant. Pel matí, el primer que faig és cuinar els cupcakes que sé que hauran d'estar completament freds, abans de decorar-los. Començo a muntar la taula, les estovalles, penjar els globus i la garlanda. A migdia, començo a treure tot el material congelat i decoro els cupcakes. Finalment decoro el que estava congelat, poso el glacejat a sobre el bundtcake o el que faci falta. 

CONSERVACIÓ: Jo sóc molt tiquis miquis i tinc la sensació que amb una nit, els pastissos i els cupcakes és quedaran secs. Així que tinc uns tuppers extragrans que vaig comprar als xinos, on guardo tota la rebosteria ja decorada i preparada fins l'endemà. 

EL MATEIX DIA: Toca muntar-la, que no és feina fàcil ni ràpida. Heu de jugar amb les altures i la simetria. Això és qüestió de pràctica i d'anar movent les coses de lloc fins que ens facin el pes. Doncs això és tot! Espero que us serveixi!



  1. A raíz del post que publiqué hace unas semanas recibí consultas preguntándome cosas sobre la organización de la mesa dulce, que quizás es lo que, a priori, más preocupa. Así que he decidido publicar este post en el que explico todos los detalles que se deben tener en cuenta a la hora de hacer la mesa dulce y cuando se debe empezar a poner en marcha todo. 
  2.  
  3. PRESUPUESTO: Ante todo, debes calcular lo que deseas / puedes gastar y lo tienes que hacer por dos motivos. En primer lugar, para no excederos y que el presupuesto familiar sufra por culpa de esto y en segundo lugar, para evitar lamentaciones, por haber hecho un planning que después debes rehacer por culpa del presupuesto. Una vez lo tengas claro, es el momento de empezar. 
  4.  
  5. LOS GUSTOS DEL NIÑO: Por mucho que a nosotros nos guste un color o temática debemos pensar en sus gustos. Evidentemente cuando es tan pequeño hacemos lo que queremos pero si es mayor, lo debemos tener en cuenta y no caer con la tentación. 
  6.  
  7. TEMÁTICA Y COMPOSICIÓN CROMÁTICA: Podemos hacer mesas dulces con o sin temática pero jamás sin composición cromática. No hay nada más feo que una mesa dulce con múltiples colores sin ninguna relación entre ellos y que provocan sensación de caos. He hecho mesas dulces combinando el color salmón y dorado y ha quedado espectacular. Pero con niños, suele haber una temática asociada, y entonces tenemos que vigilar doblemente. En el caso del cumple de mi hijo, tenía claro que aparte de la temática de dinosaurios, los colores serían marrón y verde., Por lo que todo queda con una cierta armonía. 

  8. CUANDO DEBO EMPEZAR?
    Yo empecé a mirar posibles temáticas para la mesa dulce, un mes antes. Si, un mes. He aprendido a base de tener que correr y improvisar a última hora. Piensa que dependiendo donde compres tardará en llegar el material, por ejemplo, el globo de dinosaurio de My Little Day tomó varios en llegar. Piense que es bastante trabajo encontrar los vasos, manteles, platos y otras cosas que conjunten y queden bien. También hay que hacerlo con tiempo porque a veces el producto no es como esperábamos (vasos más pequeños de lo que imaginábamos, cucharas demasiado grandes ..) y tenemos que tener tiempo de cambiarlo por otro. El objetivo es ganar la mayor parte de tiempo para que los días previos, sólo tengamos que hornear. Por ello, en muchas ocasiones también dejo la bebida comprada casi un mes antes y una preocupación menos. En cuanto esté decidida la temática, como organizaremos, si lo hacemos en casa o en el exterior, la mesa que utilizaremos y todo lo que hemos dicho, ya podemos descansar hasta una semana antes del evento. Aquí yo empiezo a cocinar todo lo que pueda congelar: layer cakes, pastel de manzana, bundt cakes, el bizcocho "Marmolado" ... Horneamos, envolvemos con papel film y guardamos en el congelador. Los layer cakes congelo el bizcocho por separado, sin decorar ni montar el pastel. Sé que se pueden congelar los cupcakes (sin topping) pero no sabía cómo quedarían las cápsulas y no me quise arriesgar. Y empiezo a hacer todas las decoraciones con fondant (en este caso, los dinosaurios pequeños de los cupcakes y los grandes del layer cake) y las guardo en una bandeja cubierta con papel film para que no acumulen polvo. 
  9.  
  10. HORNEAR: Cuando una semana antes o cuatro días antes empieces a cocinar para congelar, también te recomiendo establecer un orden. Yo el día antes me aseguro tener todos los ingredientes y luego apunto en una libreta el orden que seguiré al día siguiente de manera que se optimiza mucho mejor el tiempo. Por ejemplo, el bundt cake de calabaza y queso, tiene un tiempo de horneado de 70-90 minutos por lo tanto, sabía que el horno me quedaba inutilizado durante este tiempo. Me propuse hacerlo a primera hora, porque yo estoy muy fresca, y durante este tiempo tuve tiempo de hacer las cosas que no necesitan horneado como las natillas, la mousse de chocolate y la masa del layer cake. O mientras horneaba el layer cake, preparo la masa de las galletas. Sólo con estas sencillas planificaciones, ganaréis mucho tiempo. 
  11.  
  12.  EL DÍA ANTES: El gran día antes y el más estresante. Por la mañana, lo primero que hago es cocinar los cupcakes que sé que deberán estar completamente fríos, antes de decorarlos. Comienzo a montar la mesa, el mantel, colgar los globos y la guirnalda. A mediodía, comienzo a sacar todo el material congelado y decoro los cupcakes. Finalmente decoro lo que estaba congelado, pongo el glaseado encima el bundtcake o lo que haga falta. 
  13.  
  14. CONSERVACIÓN: Yo soy muy tiquis miquis y tengo la sensación de que con una noche, los pasteles y los cupcakes es quedarán secos. Así que tengo unos tuppers extragrandes que compré en los chinos, donde guardo toda la repostería ya decorada y preparada hasta el día siguiente. 
  15.  
  16. EL MISMO DÍA: Toca montarla, que no es tarea fácil ni rápida. Debes jugar con las alturas y la simetría. Esto es cuestión de práctica y de ir moviendo las cosas de lugar hasta que nos gusten. Pues eso es todo!Espero que os sirva!

Comentarios