Chips de col kale


Això de la bimaternitat i de familia two-under-two està resultant ser esgotador, més emocionalment que físicament. Si em seguiu per instagram veureu que és una experiència preciosa i per a nosaltres va ser un regal. Però també hi ha moments dolents, i tant. Sobretot quan et vols desdoblar, dividir-te en dos i abarcar-ho tot. Les meves pitjors pors en quan a l'Eudald (que vaig penjar en un post en forma de carta a ell),s'han complert totes.
Però bé, entre tot el caos que és la meva vida ara mateix i amb una nena enganxada a mi literalment (ja no sé quan comença una i acaba l'altra) resulta que van venir uns amics a conèixer a la Laura i a fer un vermutillo a casa. Havia vist milions de receptes de la col kale a Instagram però mai m'havia decidit a fer-la. Però un dia vaig veure que a l'Esclat en tenien, així que la vaig comprar, la vaig fer i va ser un aperitiu magnífic i original.
Us poso aquí la recepta, tot i que hi ha moltes varietats i podeu afegir les espècies que vulgueu.

CHIPS DE COL KALE

Ingredients:
- pebre vermell dolç
- pebre vermell picant
- curry
- sal
- oli
En primer lloc heu de tallar a trossos la col, separant del fulles de la tija.
Després ho renteu ben bé.
En tercer lloc ho assequeu.
Aquest pas és importantíssim per a que quedin cruixents Jo ho asseco entre dos draps de cuina.
Un cop fet això la poseu en un bol i hi afegiu tots els ingredients menys la sal.
Amasseu bé amb les mans fins que totes les espècies quedin integrades.
Col•loqueu la col en una safata de forn, amb les fulles separades entre elles.
Fornegeu a 150ºC durant 10 minuts aproximadament.
Aneu mirant la col que no es torri molt perquè amarguejarà.
Quan la traieu del forn hi tireu la sal Maldon.
NOTA: val la pena esperar a l'últim moment a posar-ho al forn. Jo ho vaig deixar preparat a la safata i quan va sonar el timbre de casa ho vaig posar el forn. Entre que et saludes i una cosa i l'altra, ja estava feta i llesta per fer cruixir el paladar.




  1.  
  2. Lo de la bimaternidad y de familia two-under-two está resultando ser agotador, más emocionalmente que físicamente. Si me seguís por Instagram veréis que es una experiencia preciosa y para nosotros fue un regalo. Pero también hay momentos malos. Sobre todo cuando te quieres desdoblar, dividirte té en dos y abarcarlo todo. Mis peores miedos en cuanto a Eudald (que colgué en un post en forma de carta hacia él), se han cumplido todas. 
  3. Pero bueno, entre todo el caos que es mi vida ahora mismo y con una niña pegada a mí literalmente (ya no sé cuando comienza una y termina la otra) resulta que vinieron unos amigos a conocer a Laura y de paso, hacer un vermutillo en casa. Había visto millones de recetas de la col kale en Instagram pero nunca me había decidido a hacerla. Pero un día ví que en el Esclat tenían, así que la compré, la hice y fue un aperitivo magnífico y original.
  4.  Os pongo aquí la receta, aunque hay muchas variedades y podemos añadir las especies que deseemos. 
  5. CHIPS DE COL KALE 
  6.  
  7. Ingredientes: 
  8. - pimentón dulce 
  9. - pimentón picante 
  10. - curry 
  11. - sal 
  12. - aceite 
  13. En primer lugar hay que trocear la col, separando del hojas del tallo. 
  14. Después lavarlo muy bien. 
  15. En tercer lugar secarlo. Este paso es importantísimo para que queden crujientes. Yo lo seco entre dos paños de cocina. 
  16. Una vez hecho esto la ponemos en un bol y añadimos todos los ingredientes menos la sal.
  17. Amasamos bien con las manos hasta que todas las especies queden integradas. 
  18. Colocamos la col en una bandeja de horno, con las hojas separadas entre ellas. Hornear a 150ºC durante 10 minutos aproximadamente. Vamos mirando la col que no se tueste mucho porque amargará. 
  19. Cuando la saquemos del horno ponemos la sal Maldon. 
  20.  
  21. NOTA: vale la pena esperar al último momento a poner en el horno. Yo lo dejé preparado en la bandeja y cuando sonó el timbre de casa lo puse al horno. Entre que te saludas y una cosa y otra, ya estaba hecha y lista para hacer crujir el paladar.

Comentarios