Galletas de pera sin azucar ni refinados


Avui us porto una de les meves receptes preferides. Desde que l'Eudald menja sòlids em començava a preocupar el fet de donar-li snaks per picar, que sovint són nocius, amb sucres i farina refinats, amb alts nivells de sucre o sal. A casa seguim la màxima "no prohibir, però tampoc oferir". És a dir, si estem en un aniversari i el nen vol dolç, li donarem (encara no ha passat mai) i també em fa il•lusió esmorzar xocolata cuita els Diumenges com feiem a casa, i que recordo amb nostàlgia. Ara bé, no serem nosaltres qui li oferirem ni ho tindrem a casa a l'abast. 
Així que vaig trobar una recepta de galletes de pera de la Begoña Prats i em va semblar bona idea. Ara bé, l'he modificat tant que no sembla ni seva! En primer lloc ella utilitza farina de rebosteria, que jo volia evitar. Així que ho faig amb farina d'espelta integral, molt més sana. Hi poso llevat, no hi poso llet...en fi, que no té res a veure. I amb aquestes galetes estem tranquils, perquè pot menjar el que vulgui perquè són ingredients sans que no li fan cap mal. A més la textura que tenen no és cruixent. Ve a ser com un bunyol una mica més tupit de manera que ell la va desfent poc a poc, sense trencar trossos massa grans que després no sàpiga gestionar. Espero que us animeu perquè són fàcils de fer, ràpides i sobretot sanes. 

GALETES DE PERA 
Per unes 25- 30 unitats 
INGREDIENTS: 
Puré de dues peres (simplement dues peres triturades) 
1 pera trossejada 
290 gr de farina d'espelta integral 
1,5 culleradeta de llevat en pols 
1 ou 
60 ml d'oli 
Canyella en pols 
Preescalfem el forn a 180º C. En un bol barregem el puré de pera, l'ou , la canyella en pols i l'oli i barregem fins que quedi tot homogèni. Afegir la farina i barregem bé altra vegada. Finalment afegim els trossos de pera i ben remenat. 
No quedarà una massa que es pugui treballar amb rodet, és enganxifosa. Cobrim una safata de forn amb paper vegetal i amb dues culleres posem petites boles de massa. Fornegem durant uns 15 minuts o fins que les veiem daurades. 

CONSERVACIÓ:
Aquestes galetes aguanten molt poquet, tancades en un tupper o pot hermètic. Penseu que no porten conservants. Jo les aguanto màxim 3- 4 dies. Podeu provar de posar-les a la nevera i aguantaran més, això sí, canviarà la textura. 











  1. Hoy os traigo una de mis recetas preferidas. Desde que Eudald come sólidos me empezaba a preocupar el hecho de darle snacks para picar, que a menudo son nocivos, con azúcares y harina refinados, con altos niveles de azúcar o sal. En casa seguimos la máxima "no prohibir, pero tampoco ofrecer". Es decir, si estamos en un cumpleaños y el niño quiere dulce, le daremos (aunque nunca ha pasado) y también me hace ilusión desayunar chocolate caliente los Domingos como hacíamos en casa, y que recuerdo con nostalgia. Ahora bien, no seremos nosotros quienes le ofreceremos ni lo tendremos en casa al alcance. 
  2. Así que encontré una receta de galletas de pera de Begoña Prats y me pareció buena idea. Ahora bien, la he modificado tanto que no parece ni suya! En primer lugar ella utiliza harina de repostería, que yo quería evitar. Así que lo hago con harina de espelta integra, mucho más sana. Pongo levadura, no pongo leche ... en fin, que no tiene nada que ver. Y con estas galletas estamos tranquilos, porque puede comer lo que quiera porque son ingredientes sanos que no le hacen ningún daño. Además a textura que tienen no es crujiente. Viene a ser como un buñuelo algo más tupido de modo que él la va deshaciendo poco a poco, sin romper trozos demasiado grandes que luego no pudiera gestionar. Espero que os animéis porque son fáciles de hacer, rápidas y sobre todo sanas. 
  3.  
  4. GALLETAS DE PERA 
  5. Para unas 25- 30 unidades 
  6. INGREDIENTES: 
  7. Puré de dos peras (simplemente dos peras trituradas) 
  8. 1 pera troceada 
  9. 290 gr de harina de espelta integral 
  10. 1,5 cucharadita de levadura en polvo 
  11. 1 huevo 
  12. 60 ml de aceite 
  13. Canela en polvo 
  14.  
  15. Precalentamos el horno a 180º C. En un bol mezclamos el puré de pera, el huevo, la canela en polvo y el aceite y mezclamos hasta que quede todo homogéneo. Añadir la harina y mezclamos bien otra vez. Finalmente añadimos los trozos de pera y bien mezclado. 
  16. No quedará una masa que se pueda trabajar con rodillo, es pegajosa. Cubrimos una bandeja de horno con papel vegetal y con dos cucharas ponemos pequeñas bolas de masa. 
  17. Hornear durante unos 15 minutos o hasta que las veamos doradas. 
  18.  
  19. CONSERVACIÓN: Estas galletas aguantan muy poquito, encerradas en un tupper o bote hermético. Piensad que no llevan conservantes. Yo las aguanto máximo 3- 4 días. Podéis intentar ponerlas en la nevera y aguantarán más, eso sí, cambiará la textura.

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