Sinovitis transitoria de cadera en bebés. Nuestra experiencia


Hola!!! 
Avui us explicaré el que ens va passar fa unes setmanes i que ens va portar de bòlid durant uns dies. Jo arribava de treballar sobre les 20 hores i el nen havia estat tota la tarda amb els meus pares i el meu marit pel jardí. Es veu que no va parar d'anar amunt i avall. Quan vaig arribar el tenia la meva mare en braços però no va resultar res estrany, perquè cap allà les 19hores quan comença a estar cansat només vol estar en braços. 

El que em va cridar l'atenció va ser que no s'aixequés ràpidament al veure'm. Aquí em vaig començar a quedar una mica mosca i vaig començar a fer coses per a que vingués caminant. Res va funcionar Finalment el vaig posar al terra i ràpidament va aixecar la cama esquerra i es va posar a plorar. Ni tan sols la podia recolzar-la. Segons els meus pares i Ferran no havia caigut (més fort de l'habitual) ni havia passat res que pogués fer sospitar quelcom. Li vaig mirar el meu genoll i cadera i no tenia res inflamat i no es queixava en cap moviment que li pogués fer en descàrrega. Només li feia mal en càrrega. 
Vam decidir anar a urgències. Allà després d'una exploració (sense ecografies ni radiografies) va dir que feia poc temps del dolor i tampoc va trobar res alterat; excepte que el nen anava molt coix i amb dolor. Que li donés Ibuprofè i en 24 hores acudís al seu pediatra de capçalera. Que sobretot si tenia febre acudís immediatament per descartar una artritis sèptica. 
Em van preguntar moltes vegades si havia tingut mocs. 
- Tot ell és un moc des de fa un mes, que ha començat a llar d'infants! 

EL DIAGNÒSTIC 
Al dia següent estàvem a la consulta del nostre pediatra. Ell ens va dir que tenía tota la pinta de ser una "sinovitis transitoria de maluc" agafada molt incipient i per això a l'exploració en descàrrega no li feia mal. I aquí ens vam començar a informar. 
La causa més freqüent pel que sol passar és arrel d'un procés viral de vies respiratories superiors (ojo! no cal que sigui un gran quadre! amb una miqueta de mocs és més que suficient) i tal com ve, marxa ( en principi), tot i que hi ha casos que es compliquen. A partir d'aquí enteníem la insistència amb el tema dels mocs. 
Però ens volia tornar a veure en 72 hores.

EL TRACTAMENT 
El tractament bàsicament consistia en repòs. No va ser difícil perquè realment el nen no volia recolzar la cama del dolor que tenia (quina peneta em feia). Va ser més dificil per a mi que durant tot el dia l'havia de càrregar a coll i amb la panxa es va fer durillo. 
També li vam donar ibuprofè. El dolor havia d'anar disminuint i amb una setmana hauria d'estar solucionat. 

EVOLUCIÓ 
A les 72 hores, que teníem hora per control, el nen ja recolzava el peu sense dolor però amb una marxa molt estranya, amb la cama en abducció (mirant cap enfora). 
Això em preocupava perquè pensava que potser no era una sinovitis, sinó que se'ns havia passat quelcom per alt. Però el pediatra em va dir que aquesta és la posició en la que el maluc treballa menys (o més còmodament) i que era pur instint caminar així. Al cap de 48 hores de la revisió ja caminava perfecte. 

Doncs res, us explico la nostra experiència perquè reconec que durant uns dies em vaig angoixar una mica. Ens veiem al pròxim post! No us el perdeu perquè hi haurà una recepta bona i sana, tan per vosaltres com pels peques!! 







  1. Hola!!! 
  2. Hoy os contaré lo que nos pasó hace unas semanas y que nos preocupó durante unos días. Yo llegaba de trabajar sobre las 20 horas y el niño había estado toda la tarde con mis padres y mi marido por el jardín. Se ve que no paró de ir arriba y abajo. Cuando llegué lo tenía mi madre en brazos pero no resultó nada extraño, porque allá las 19horas cuando empieza a estar cansado, sólo quiere estar en brazos. 
  3. Lo que me llamó la atención fue que no se levantara rápidamente al verme. Aquí me empecé a quedar un poco mosca y empecé a hacer cosas para que viniera caminando. Nada funcionó Finalmente lo puse en el suelo y rápidamente levantó la pierna izquierda y se puso a llorar. Ni siquiera podía apoyarla. Según mis padres y Ferran no había caído (más fuerte de lo habitual) ni había pasado nada que pudiera hacer sospechar algo. Le miré la rodilla y cadera y no tenía nada inflamado y no se quejaba en ningún movimiento que pudiera hacer en descarga. Sólo le dolía en carga. 
  4. Decidimos ir a urgencias. Allí tras una exploración (sin ecografías ni radiografías) dijo que hacía poco tiempo del dolor y tampoco encontró nada alterado; excepto que el niño iba muy cojo y con dolor. Que le diera Ibuprofeno y en 24 horas acudiera a su pediatra de cabecera. Que sobretodo si tenía fiebre acudiera inmediatamente para descartar una artritis séptica. 
  5. Me preguntaron muchas veces si había tenido mocos. 
  6. - Todo él es un moco desde hace un mes, que ha empezado en la guardería! 
  7.  
  8. EL DIAGNÓSTICO 
  9. Al día siguiente estábamos en la consulta de nuestro pediatra. Él nos dijo que tenía toda la pinta de ser una "sinovitis transitoria de cadera" cogida muy incipiente y por ello a la exploración en descarga no le dolía. Y aquí nos empezamos a informar. 
  10. La causa más frecuente por lo que suele pasar es raíz de un proceso viral de vías respiratorias superiores (ojo! No es necesario que sea un gran cuadro! Con un poquito de mocos es más que suficiente) y tal como viene, marcha (en principio), aunque como en todo, hay veces que se puede complicar. 
  11. Aquí entendimos tanta insistencia con el tema de los mocos. Pero nos quería volver a ver en 72 horas. 
  12. EL TRATAMIENTO 
  13. El tratamiento básicamente consistía en reposo. No fue difícil porque realmente el niño no quería apoyar la pierna del dolor que tenía (qué penita me daba). Fue más difícil para mí que durante todo el día la había de cargar a cuestas y con la barriga se hizo durillo. 
  14. También le dimos ibuprofeno. El dolor tenía que ir disminuyendo y con una semana debería estar solucionado. 
  15.  EVOLUCIÓN 
  16. A las 72 horas, que teníamos hora para control, el niño ya apoyaba el pie sin dolor pero con una marcha muy extraña, con la pierna en abducción (mirando hacia fuera). 
  17. Esto me preocupaba porque pensaba que tal vez no era una sinovitis, sino que se nos había pasado algo por alto. Pero el pediatra me dijo que esta es la posición en la que la cadera trabaja menos (o más cómodamente) y que era puro instinto caminar así. 
  18. Al cabo de 48 horas de la revisión ya caminaba perfecto. 
  19. Pues nada, os cuento nuestra experiencia porque reconozco que durante unos días me angustió un poco. Nos vemos el próximo post! No os lo perdáis porque habrá una receta buena y sana, tanto para vosotros como para los peques !!

Comentarios